آیا پرایوسی کوین‌ها واقعاً غیر قابل ردیابی و ناشناس هستند؟

C:\Users\intel\Desktop\خودم\ریپورتاژ امیر ییوسفی\آیا+پرایوسی+کوین_ها+واقعا+غیرقابل_ردیابی+و+ناشناس+هستند\شاخص.jpg

این مقاله توسط تیم زوم ارز تهیه گردیده‌است. در صورتی که قصد دسترسی به اطلاعات تخصصی در حوزه ارزهای دیجیتال و بلاکچین را دارید، لطفاً به پایگاه خبری و آموزشی زوم ارز سر بزنید.

ناشناس بودن یکی از ویژگی‌های تحسین‌برانگیز ارزهای دیجیتال به‌شمار می‌رود. از زمان ابداع بیت کوین در سال 2009، هزاران ارز دیجیتال مختلف عرضه‌شده‌اند که شباهت‌های زیادی به بیت کوین دارند. اگرچه این ارزهای دیجیتال غیر متمرکز و تا حدودی ناشناس هستند، اما کاملاً خصوصی نیستند.

به‌عنوان‌مثال، اگر علی یک بیت کوین به رضا ارسال کند، تراکنش به‌طور دائم در بلاکچین بیت کوین با استفاده از ولت‌های آن‌ها و نه اطلاعات شخصی آن‌ها ثبت می‌شود. این تکنیک باعث می‌شود که تراکنش در واقع مستعار باشد و نه ناشناس، زیرا هر کسی که آدرس ولت علی و رضا را بداند می‌تواند به سوابق تراکنش‌های آن‌ها در شبکه بیت کوین دسترسی پیدا کند.

به همین ترتیب، شما می‌توانید به‌راحتی تراکنش‌های مربوط به هر توکن دیگری را در اکوسیستم اتریوم با استفاده از یک جستجوگر بلاکچین مانند اتر اسکن ردیابی کنید. و اگر آدرس ولت کسی را بدانید، به کل سوابق تراکنش یا مقدار دارایی‌های ارز دیجیتال او در شبکه مورد نظر دسترسی خواهید داشت.

همین واقعیت بود که باعث شد ایده ارزهای دیجیتال غیر قابل ردیابی تحت عنوان ارزهای دیجیتال پیگیر گریز یا پرایوسی کوین به وجود آید.

ما در این مطلب قصد داریم به بحث در مورد پرایوسی کوین‌ها بپردازیم‌. آیا این نوع ارزهای دیجیتال قانونی هستند یا خیر؟ نحوه عملکرد آن‌ها چگونه است؟ همچنین، پرایوسی کوین‌های برتر از نظر ارزش بازار را به‌طور مختصر معرفی خواهیم کرد.

پرایوسی کوین چیست؟

C:\Users\intel\Desktop\خودم\ریپورتاژ امیر ییوسفی\آیا+پرایوسی+کوین_ها+واقعا+غیرقابل_ردیابی+و+ناشناس+هستند\1.jpg

پای هر ارز دیجیتالی که در میان باشد، بلاکچین طرف دیگر قضیه است و پرایوسی کوین‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. از آنجایی که تعریف بلاکچین و کارکرد آن از بحث ما در اینجا خارج است، برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید به صفحه بلاکچین چیست رجوع کنید.

به بحث اصلی خود برمی‌گردیم. پرایوسی کوین‌ها ارزهای دیجیتالی هستند که تراکنش‌های زنجیره‌ای را پنهان می‌کنند تا ناشناس بودن فعالیت‌های کاربران خود را افزایش دهند. این دسته ارزهای دیجیتال برای محافظت از هویت و اطلاعات شخصی افرادی که از آن‌ها استفاده می‌کنند، طراحی‌شده‌اند.

یکی از ویژگی‌های اصلی ارزهای دیجیتال پیگیر گریز استفاده از فناوری‌هایی مانند آدرس‌های مخفی و اثبات دانش صفر است که به تقویت حریم خصوصی کمک می‌کنند. آدرس‌های مخفی به شما این امکان را می‌دهند که آدرسی منحصربه‌فرد و یکبار مصرف برای هر تراکنش ایجاد کنید. به این ترتیب، دیگر کاربران بلاکچین به‌راحتی نمی‌توانند تراکنش را به فردی خاص مرتبط کنند. از طرف دیگر، اثبات دانش صفر به شما این اجازه را می‌دهد که بدون افشای داده‌های واقعی، ثابت کنید که اطلاعات خاصی را در اختیار دارید.

خرید لایسنس نود 32 - آپدیت نود 32 - لایسنس کی ESET

از برخی ارزهای دیجیتال پیگیر گریز محبوب می‌توانیم به مونرو، زی‌کش و دَش اشاره کنیم. به‌عنوان‌مثال، مونرو از امضای حلقوی و آدرس مخفی برای پنهان کردن هویت فرستنده و گیرنده در تراکنش استفاده می‌کند. زی‌کش از فناوری موسوم به zk-SNARKs بهره می‌گیرد که به شما اجازه می‌دهد صحت یک بیانیه را بدون افشای اطلاعات اساسی ثابت کنید. از طرف دیگر، دَش از شبکه مس‌تر نود (masternode) غیر متمرکز جهت پنهان کردن منبع تراکنش استفاده می‌کند.

اگرچه پرایوسی کوین‌ها به‌خاطر قابلیت محافظت از حریم خصوصی کاربران مورد تحسین بسیاری قرار گرفته‌اند، اما انتقاداتی نیز از سوی سازمان‌های مجری قانون و نهادهای نظارتی به آن‌ها وارد است. برخی معتقد هستند که از این ارزهای دیجیتال می‌توان برای تسهیل فعالیت‌های غیر قانونی مانند پول‌شویی و قاچاق مواد مخدر استفاده‌کرد. در نتیجه، برخی کشورها گام‌هایی را در جهت محدود یا ممنوع کردن استفاده از ارزهای دیجیتال پیگیر گریز برداشته‌اند.

علی‌رغم بحث و جدل، پرایوسی کوین‌ها طرفدارن زیادی در میان کاربرانی پیدا کرده‌اند که برای حریم خصوصی خود ارزش قائل هستند و به‌دنبال محافظت از اطلاعات شخصی خودشان می‌باشند. اینکه می‌خواهید از ارزهای دیجیتال پیگیر گریز استفاده‌کنید یا خیر، به اولویت‌ها و تحمل ریسک شما بستگی دارد.

آیا پرایوسی کوین‌ها قانونی هستند؟

به‌طور کلی، استفاده از پرایوسی کوین‌ها قانونی است. با این حال، این موضوع بستگی به آن دارد که در کدام کشور می‌خواهید از آن‌ها استفاده‌کنید. برخی کشورها ممکن است محدودیت‌ها یا ممنوعیت‌هایی در این رابطه وضع کرده باشند، در حالی که در بعضی کشورهای دیگر ممکن است اینطور نباشد.

به‌عنوان‌مثال، استفاده از پرایوسی کوین‌ها ممکن است در کشورهایی که قوانین سخت‌گیرانه ضد پول‌شویی دارند یا در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا که دولت راجع به استفاده از این ارزهای دیجیتال برای فعالیت‌های غیر قانونی ابراز نگرانی کرده است، محدودتر باشد. در این کشورها، استفاده از پرایوسی کوین‌ها برای اهداف متداول، حتی بدون اینکه قصد فرار مالیاتی یا مشارکت در فعالیت‌های غیر قانونی را داشته‌باشید، ممکن است غیر قانونی باشد.

از طرف دیگر، در کشورهای دوستدار ارز دیجیتال یا کشورهایی که مقررات سخت‌گیرانه‌ای ندارند، مانند مالتا و السالوادور، استفاده از ارزهای دیجیتال پیگیر گریز کمتر محدود شده‌است. در این کشورها، استفاده از این ارزهای دیجیتال برای اهداف مختلف از جمله خرید، سرمایه‌گذاری و انتقال وجه قانونی است.

توجه داشته‌باشید که حتی در چنین کشورهایی نیز استفاده از پرایوسی کوین‌ها همچنان ممکن است مشمول قوانین و مقررات خاص دیگری باشد، مانند قوانین و مقررات مربوط به انتقال پول یا فرار مالیاتی. روی هم رفته، این موضوعی پیچیده و همیشه در حال تحول است. از همین رو، بایستی از قوانین و مقررات مربوط به استفاده از پرایوسی کوین‌ها در حوزه قضایی خودتان مطلع باشید.

چگونه برای اولین بار ملک تجاری خود را درست بسازید؟

پرایوسی کوین‌ها چگونه کار می‌کنند؟

پرایوسی کوین‌ها از ترکیبی از تکنیک‌ها برای ناشناس بودن و حفظ حریم خصوصی کاربران استفاده می‌کنند. اگرچه این تکنیک‌ها می‌توانند به‌طور مؤثر هویت و ردپای شما را در تراکنش‌های زنجیره‌ای پنهان کنند، اما به این نکته باید توجه داشت که آن‌ها بدون خطا نیستند و ممکن است کاملاً ناشناس نباشند. از همین رو، توصیه می‌شود از پرایوسی کوین‌ها با انگیزه درست استفاده‌کنید، زیرا مجریان قانون همچنان می‌توانند در صورت سوء استفاده، شما را تحت پیگرد قرار دهند.

نخستین تکنیکی که پرایوسی کوین‌ها از آن استفاده می‌کنند، میکسینگ نامیده می‌شود. در تکنیک میکسینگ، از یک سرویس شخص ثالث (یک میکسر، مانند تورنادو کش) برای شکستن زنجیره تراکنش میان فرستنده و گیرنده تراکنش استفاده می‌شود.

وقتی می‌خواهید ارز دیجیتالی مانند بیت کوین را به کاربر دیگری ارسال کنید، در عوض آن را به سرویس میکسینگ می‌فرستید که بر اساس قراردادهای هوشمند کار می‌کند. سپس، سرویس میکسینگ از تکنیک‌های مختلفی مانند مخلوط کردن (shuffling) کوین‌ها با کوین‌های دیگر در استخر نقدینگی خود یا آدرس‌های واسطه متعدد برای شکستن پیوند بین فرستنده و گیرنده استفاده می‌کند. به این ترتیب، ردیابی تراکنش برای یافتن فرستنده و گیرنده اصلی کار دشواری خواهد بود.

آدرس مخفی روش رایج دیگری است که پرایوسی کوین‌ها از آن استفاده می‌کنند. در این روش، از آدرس‌های یکبار مصرف برای هر تراکنش استفاده می‌شود. آدرس مخفی توسط گیرنده تراکنش ایجاد می‌شود و به آدرس اصلی متصل نیست. به این ترتیب، ردیابی گیرنده تراکنش کار دشواری خواهد بود.

علاوه بر میکسینگ و آدرس‌های مخفی، ارزهای دیجیتال پیگیر گریز ممکن است از روش‌های دیگری مانند امضای حلقوی و اثبات دانش صفر برای ناشناس ماندن کاربران استفاده‌کنند. امضای حلقوی به گروهی از کاربران اجازه می‌دهد که از یک آدرس مشترک استفاده‌کنند. از همین رو، تعیین اینکه کدام عضو گروه تراکنش خاصی را انجام داده است، راحت نخواهد بود. در همین حال، اثبات دانش صفر به شما این امکان را می‌دهد که صحت یک بیانیه را بدون افشای اطلاعات اضافی در مورد آن ثابت کنید. به این ترتیب، هویت و جزئیات تراکنش شما پنهان باقی می‌ماند.

آیا پرایوسی کوین‌ها قابل ردیابی هستند؟

همان طور که گفته شد، پرایوسی کوین‌ها فقط تا حدی غیر قابل ردیابی هستند. اگرچه این کوین‌ها نسبت به ارزهای دیجیتال دیگر سطح بالاتری از ناشناس بودن را ارائه می‌دهند، اما کاملاً ناشناس نیستند. به‌عنوان‌مثال، مونرو از امضاهای حلقوی برای پنهان نگه‌داشتن هویت فرستنده استفاده می‌کند، اما این تکنیک در مقابل حملات خاصی آسیب‌پذیر است که می‌توانند هویت شما را آشکار کنند.

در سپتامبر 2022، خدمات درآمد داخلی آمریکا (IRS) جایزه‌ای به ارزش 625,000 دلار به پیمانکاران‌ی پیشنهاد داد که بتوانند ابزارهایی برای کمک به ردیابی مونرو توسعه دهند. جایزه این قرارداد به شرکت Chainalysis و Integra FEC اهدا شد. آن‌ها مدعی بودند که می‌توانند در ۶۵ درصد موارد سرنخ قابل استفاده‌ای برای ردیابی تراکنش‌های مونرو ارائه کنند.

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی

با این حال، قابلیت ردیابی پرایوسی کوین‌ها سراسری نیست و اثربخشی روش‌های ردیابی بسته به نوع کوین و روش‌های مورد استفاده برای ناشناس ماندن تراکنش متفاوت است. ردیابی برخی ارزهای دیجیتال پیگیر گریز ممکن است دشوارتر از بقیه باشد و فناوری‌ها و تکنیک‌های جدیدی ممکن است در آینده توسعه یابند که ردیابی این دسته ارزهای دیجیتال را حتی دشوارتر سازند.

به‌طور کلی، پرایوسی کوین‌ها اگرچه سطح بالاتری از ناشناس بودن را ارائه می‌دهند، اما کاملاً غیر قابل ردیابی نیستند. این ارزهای دیجیتال را می‌توان ردیابی کرد، گرچه سطح دشواری این کار می‌تواند بسته به نوع کوین و تکنیک‌های مورد استفاده آن متفاوت باشد.

10 پرایوسی کوین برتر از نظر ارزش بازار

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که کدام پرایوسی کوین‌ها محبوب‌ترین هستند؟ ما در اینجا لیستی از 10 پرایوسی کوین برتر از نظر ارزش بازار را ارائه کرده‌ایم. همچنین شما می‌توانید قیمت ارزهای دیجیتال را در سایت زوم ارز مشاهده نمایید.

رتبه نام ارزش بازار
1 مونرو 2.6 میلیارد دلار
2 زی‌کش 500 میلیون دلار
3 دش 470 میلیون دلار
4 دیکرد 280 میلیون دلار
5 بلدکس 180 میلیون دلار
6 مسک نتورک 150 میلیون دلار
7 دیجی بایت 130 میلیون دلار
8 سکرت
9 نوسایفر
10 هورایزن

مونرو (XMR)

مونرو در سال 2014 با تمرکز بر حفظ حریم خصوصی و ناشناس بودن عرضه گردید. در حال حاضر، مونرو بزرگ‌ترین پرایوسی کوین بازار با ارزش بازار 2.6 میلیارد دلار به‌حساب می‌آید. XMR مبتنی بر مکانیسم اثبات کار است و از یک دفتر کل (لجر) عمومی برای ثبت تراکنش‌ها استفاده می‌کند. یکی از ویژگی‌های مهم مونرو این است که از تکنیکی به‌نام امضای حلقوی برای پنهان کردن هویت فرستنده و گیرنده تراکنش استفاده می‌کند.

همان طور که اشاره شد، امضای حلقوی به گروهی از کاربران اجازه می‌دهد که از یک کلید عمومی مشترک استفاده‌کنند و هر کاربر یک کلید خصوصی دارد. هنگام ایجاد تراکنش، فرستنده از کلید مشترک برای ایجاد امضایی استفاده می‌کند که معتبر بودن تراکنش را بدون افشای کلید خصوصی مورد استفاده برای ایجاد امضا تأیید می‌کند. مونرو همچنین از آدرس‌های مخفی و تراکنش‌های محرمانه برای بالا بردن حریم خصوصی کاربران خود استفاده می‌کند. برای آشنایی بیشتر با ارز دیجیتال مونرو می‌توانید به صفحه مونرو چیست سر بزنید.

زی‌کش (ZEC)

زی‌کش یک ارز دیجیتال غیر متمرکز و منبع باز است که از رمزنگاری برای بهبود حریم خصوصی کاربران خود استفاده می‌کند. زی‌کش با ارزش بازار نیم‌میلیارد دلاری دومین پرایوسی کوین بزرگ بازار است. زی‌کش در سال 2016 به‌عنوان فورک پروتکل بیت کوین ایجاد شد و از ویژگی اثبات دانش صفر برای حفظ حریم خصوصی کاربران استفاده می‌کند.

اجاره خودرو در تهران - اجاره ماشین در تهران

اثبات دانش صفر به یکی از طرفین اجازه می‌دهد که صحت یک بیانیه را بدون افشای هیچ‌گونه اطلاعاتی در مورد آن ثابت کند. در مورد زی‌کش، شما می‌توانید بدون افشای هویت خود یا مقدار آن، زی‌کش ارسال و دریافت کنید. اگرچه تراکنش‌ها بر روی یک بلاکچین عمومی ثبت می‌شوند، اما فرستنده، گیرنده و مقدار تراکنش همگی رمزگذاری می‌شوند و تنها طرف‌های درگیر می‌توانند این جزئیات را رمزگشایی کنند.

دَش (DASH)

C:\Users\intel\Desktop\خودم\ریپورتاژ امیر ییوسفی\آیا+پرایوسی+کوین_ها+واقعا+غیرقابل_ردیابی+و+ناشناس+هستند\3.jpg

دَش ارز دیجیتالی است که با هدف بهبود ویژگی‌های بیت کوین ایجاد شد. دَش یک پرایوسی کوین منبع باز است که تراکنش‌های سریع، ارزان و خصوصی را فراهم می‌کند. DASH با ارزش بازار 0.47 میلیارد دلار سومین ارز دیجیتال پیگیر گریز بزرگ بازار است.

دَش برای ناشناس ماندن از تکنیکی به‌نام PrivateSend استفاده می‌نماید. PrivateSend چندین تراکنش با مقدار یکسان را با هم ترکیب می‌کند تا تعیین منشأ وجوه راحت نباشد. به علاوه، DASH دارای ویژگی به‌نام InstantSend است که امکان تأیید تراکنش‌های تقریباً آنی را بدون نیاز به دریافت تأییدیه‌های متعدد فراهم می‌کند. این به نوبه خود کمک می‌کند تا منشأ تراکنش به‌راحتی قابل شناسایی نباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سومین پرایوسی کوین بزرگ بازار، می‌توانید به صفحه ارز دیجیتال دش DASH چیست مراجعه کنید.

دیکرد (DCR)

دیکرد از سیستم حاکمیت غیر متمرکز استفاده می‌کند تا کاربران بتوانند در مورد جهت‌گیری و توسعه پروتکل تصمیم‌گیری کنند. DCR مبتنی بر پایگاه کد بیت کوین است و از مکانیسم PoW برای تأیید تراکنش‌ها و اضافه کردن بلاک جدید به بلاکچین استفاده می‌کند. ارزش بازار دیکرد برابر با 0.28 میلیارد دلار است و در رتبه چهارم قرار می‌گیرد.

بلدکس (BDX)

بلدکس یک صرافی غیر متمرکز ارز دیجیتال (DEX) و متمرکز بر ارائه پلتفرمی امن و ناشناس برای خرید و فروش دارایی‌های دیجیتال است. بلدکس بر روی بلاکچین مونرو ساخته شده‌است و به‌خاطر ویژگی‌های قدرتمندش در رابطه با حفظ حریم خصوصی کاربران شناخته شده است. بلدکس از امضاهای حلقوی و آدرس‌های مخفی برای ناشناس نگه‌داشتن هویت کاربران استفاده می‌کند. ارزش بازار BDX برابر با 180 میلیون دلار است.

مسک نتورک (MASK)

مسک نتورک شبکه‌ای منبع باز و غیر متمرکز است که هدف ارائه ارتباطات امن و ناشناس برای کاربران از طریق رمزگذاری را دنبال می‌کند. کاربران می‌توانند پست‌های خود در این شبکه اجتماعی را رمزگذاری کنند یا حتی به سایر کاربران مسک نتورک ارز دیجیتال ارسال کنند. مسک نتورک بر روی بلاکچین اتریوم راه‌اندازی شده‌است و از رمزگذاری نامتقارن با به کار گیری کلیدهای عمومی و خصوصی استفاده می‌کند. در اینجا، محتوا با استفاده از کلید خصوصی فرستنده رمزگذاری می‌شود و گیرنده می‌تواند از کلید عمومی برای رمزگشایی محتوا استفاده کند. کل این فرآیند به‌صورت غیر متمرکز صورت می‌پذیرد که گام دیگری در جهت حفظ حریم خصوصی کاربران است. ارزش بازار MASK به 150 میلیون دلار می‌رسد.

جلگه چیست و چگونه به وجود می‌آید؟

دیجی بایت (DGB)

دیجی بایت یک ارز دیجیتال غیر متمرکز است که توسط جرد تیت در سال 2014 خلق شد. دیجی بایت مبتنی بر پروتکل‌های بیت کوین و لایت کوین است، اما ویژگی‌های اضافی نیز دارد که از آن جمله می‌توانیم به افزایش سرعت و بهبود امنیت اشاره کنیم. ارزش بازار دیجی بایت برابر 130 میلیون دلار است.

DGB از ابزاری به‌نام ++Dandelion استفاده می‌کند که آدرس آی پی فرستنده را مخفی می‌کند. این باعث می‌شود که هویت فرستنده تراکنش ناشناس باقی بماند و امنیت دیجی بایت را بالا می‌برد.

سکرت (SCRT)

سکرت نتورک پلتفرمی است که بر حفظ حریم خصوصی و ناشناس بودن تمرکز دارد. ورودی‌ها و خروجی‌ها در قراردادهای هوشمند سکرت رمزگذاری می‌شوند و به این ترتیب، داده‌های کاربران به‌صورت عمومی دسترس‌پذیر نخواهد بود. موجودی حساب و فعالیت‌های ولت نیز مخفی نگه داشته می‌شوند تا از وقوع حملات فرانت رانینگ جلوگیری شود. برای دسترسی به سکرت نتورک، کاربران باید توکن SCRT را هولد کنند که برای پرداخت کارمزد شبکه مورد نیاز است. همچنین، می‌توانید از آن برای حاکمیت و استیک کردن نیز استفاده‌کنید.

نوسایفر (NU)

نوسایفر پروتکلی منبع باز و نامتمرکز است که انتقال و ذخیره‌سازی خصوصی داده‌ها در یک بلاکچین عمومی را امکان‌پذیر می‌کند و با شبکه KEEP ادغام شده است تا شبکه Threshold را تشکیل دهد. نوسایفر از سرویس رمزگذاری مجدد پروکسی استفاده می‌کند تا اطمینان حاصل شود که داده‌ها خصوصی و رمزگذاری شده باقی می‌مانند و به این ترتیب، قابلیت‌های کنترل دسترسی پویا و مدیریت مخفیانه را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

هورایزن (ZEN)

هورایزن پروتکلی است که به کاربران امکان ارسال و دریافت تراکنش‌های خصوصی را می‌دهد. این ارز دیجیتال قبلاً با عنوان زِن‌کش (ZenCash) شناخته می‌شد. هورایزن از اثبات دانش صفر برای ناشناس نگه‌داشتن تراکنش‌ها استفاده می‌کند. این تکنیک بدون نیاز به افشای اطلاعات فرستنده، گیرنده یا مقدار تراکنش، تضمین می‌کند که تراکنش معتبر است.

سخن آخر

پرایوسی کوین‌ها یا ارزهای دیجیتال پیگیر گریز سطح بالایی از حریم خصوصی و ناشناس بودن را برای کاربران خود فراهم می‌کنند، اما پتانسیل استفاده برای تسهیل فعالیت‌های غیر قانونی را نیز دارند. در نتیجه، بحث و جدل‌های زیادی بر سر این ارزهای دیجیتال به وجود آمده و چالش‌های قانونی و نظارتی نیز طرف دیگر قضیه هستند. به‌عنوان‌مثال، در جریان اتفاقات تورنادو کش، این پروتکل به‌خاطر اتهامات مربوط به پول‌شویی در ایالات متحده آمریکا تحریم شد. پس توصیه می‌شود قبل از استفاده از پرایوسی کوین‌ها، شخصاً بیشتر تحقیق کنید.

منبع: زوم ارز

Be the first to comment

Leave a Reply